Over ons

De Maas & Waal Volleybal Academie is een initiatief vanuit Trivos Wijchen.

Verenigingsondersteuner Chantal van Wamel en trainers Ramon Groenen en Peter Groenen zijn tijdens de coronaperiode druk bezig geweest met het opzetten van de academie.

De trainingen zullen gegeven worden door Peter en Ramon met assistenten Astrid en David. Hieronder zullen zij zich binnenkort voorstellen…

Organisatie;
Chantal van Wamel – Communicatie (links onder op foto)
info@maaswaalvolleybalacademie.nl

Peter Groenen (links boven op foto)
Trainer O18 jaar

Ramon Groenen (2e van rechts boven op foto)
Trainer O13 jaar

Assistenten;
Astrid Hooykaas (rechtsboven op foto)
David van Kasteren (niet op foto)

Ramon Groenen;
Ik ben Ramon, 29 jaar en geef inmiddels al 13 jaar volleybaltrainer. Ik heb training gegeven aan alle niveaus bij de mini’s, ABC-jeugd (meisjes) en seniorenteams (dames). Daarnaast ben ik vier jaar assistent-trainer geweest bij het RTC (Regionaal Training Centrum) bij meisjes o13 in Nijmegen/Arnhem.

Ik heb het CIOS (sportopleiding) en de ALO (opleiding tot gymleraar) opleidingen gevolgd en beide afgerond. In de tussentijd heb ik ook mijn volleybaltrainerslicentie behaald (VT2 & VT3). Op de ALO heb ik de specialisatie gedaan over ‘Talent’. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd om mij eigen te blijven ontwikkelen waaronder Athletic Skills Model (Advanced) en Sportpsychologie op het NTI gevolgd.

Op het moment ben ik begonnen met een nieuwe opleiding PABO (deeltijd versneld) op de HAN. Voor groepsleerkracht op de bassischool. Daarnaast geef ik op dit moment trainingen aan MC1, MC3, mini’s niveau 456 en Dames 3 bij Trivos en natuurlijk voor het eerste jaar verzorg ik de trainingen bij Maas & Waal Volleybal Academie.

Tijdens de trainingen vind ik belangrijk dat ‘talent-ontwikkeling’ samen gaat met plezier. Ik ben van mening dat Talent = (Aanleg x Leervermogen x Plezier) x Omgeving (Koning & van Schagen, 2021).

  • Talent = Potentie (wil om beter te worden!)
  • Aanleg = Fysiek, motoriek, intelligentie en creativiteit
  • Leervermogen = Geloof in ontwikkeling, de wil om te ontwikkelen, vaardigheden om te ontwikkelen
  • Plezier = Ontwikkeling, competentie, uitdaging, verbinding, beweging, autonomie, plezier en winnen
  • Omgeving = De juiste omgeving versterkt de andere kenmerken. Maar ook familie, leeromgeving, sportvereniging en trainer hebben invloed op de ontwikkeling van jou als talent (Koning & van Schagen, 2021).

Dit komt allemaal samen tijdens de trainingen door spelend te leren, breed te ontwikkelen (motorische vaardigheden en technische volleybalvaardigheden) en plezier te stimuleren.

Ik hoop dat ik jou mag gaan trainen om je te helpen ontwikkelen tot een betere volleyballer/sporter!

Peter Groenen;
Omdat ik als een van de initiatiefnemers van de Maas & Waal Volleybal Academie gevraagd ben mezelf even kort voor te stellen, volgt hierna een korte introductie.

Mijn naam is Peter Groenen, in het bezit van de, zoals het voorheen heette, A en B licentie (VT4) van het volleybaltrainerschap. Ik geef ongeveer training vanaf mijn 18de jaar. Na het behalen van de B licentie heb ik het zelf spelen ingewisseld voor het trainer-/coach schap. In deze regio heb ik tientallen jaren een aantal verenigingen mogen trainen waaronder Akribeia, de Weekenders, Olympia Horssen, Atalanta en Trivos. Iets meer buiten deze regio Flamingo’s, Shock en Saturnus.

De kenmerken die bij mij horen zijn gedrevenheid, betrokkenheid en commitment. Het is voor mij dan ook vanzelfsprekend dat ik vaak voor een langere periode bij een vereniging verblijf.

Als trainer/coach vind ik het belangrijk de balans te vinden tussen bewegen in het algemeen, techniek, tactiek en drive om het volleybal spelletje te kunnen spelen. Als basisregel ga ik uit van PIE; Plezier Inzet en Enthousiasme.

Ook heb ik inmiddels kennis vergaard met betrekking tot het beachvolleybal, wat mij betreft een perfecte aansluiting op het indoor volleybal. In 2013 heb ik hiervoor de Beach Volleybal Trainer 3 licentie gehaald. Ook heb ik een aantal jaren een beachvolleybalschooltje gehad met veel goede herinneringen met als absolute top het behalen van het Nederlands Kampioenschap op C-niveau in 2013 met 2 van mijn speelsters. Verder heb ik zeer mooie herinneringen aan de “beach stages” in Spanje, o.a met de NBS uit Eindhoven.

Na een aanloopperiode van ongeveer twee jaar (Corona) ben ik ontzettend trots dat de Academie het afgelopen jaar is gestart met als uitdaging de jeugd meer te laten sporten, te enthousiasmeren en naar een hoger niveau te brengen op diverse gebieden.